Zamknij Witaj! Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto tutaj. Rejestracja jest szybka i nie wymaga wypełniania skomplikowanych formularzy!
www.AionOnline.pl
+  Aion Online
|-+  Portal» News - komentarze» Podwójny exp w weekendy!
Login:
Hasło:
Strony: [1] 2 3 4
Drukuj
Autor Wątek: Podwójny exp w weekendy!  (Przeczytany 2919 razy)
me_love_u
Administrator
Ekspert
*

: Grudzień 15, 2009, 18:22:44

Tak, dobrze przeczytaliście. W zbliżający się weekend (ale także podczas dwóch następnych) czeka na graczy Aiona mały bonus. Jak pisze Ayase na oficjalnej stronie, wiele osób skarżyło się na nierównomiernie rozłożony poziom levelowania postaci, dlatego postanowili wdrożyć doraźne rozwiązanie. Wszystkie postacie w przedziale poziomów 1-35, będą w ten weekend otrzymywać podwójny exp.

Oprócz takiego weekendowego bonusu, wprowadzone zostaną również dwie permanentne zmiany. Po pierwsze: Soul Healing dla postaci na każdym poziomie będzie tańszy. Po drugie: Dla postaci w przedziale 20-44 zostaje zwiększony bonus do Energy of Repose.

Zmiany związane z podwójnym expem, są jedynie tymczasowym rozwiązaniem. Na początku zbliżającego się roku, zostanie wprowadzony większy patch, który rozwiąże nierównomiernie zbalansowany progres postaci.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2009, 22:31:57 wysłane przez me_love_u » Zapisane

kropek1
Zaawansowany użytkownik

IGNORUJ
Odpowiedz 1 : Grudzień 15, 2009, 19:57:51

Greetings, Daevas!

We’ve heard your feedback that the experience curve can be steep in certain levels of Aion, and over the last couple of weeks, we’ve been evaluating how we want to address this issue to provide for smoother character progression. While we’re committed to providing a permanent solution, our long-term plans require development time. As part of that process, we are implementing a temporary enhancement so that you can feel immediate benefits that we’re excited to be rolling out this weekend.

To aid you in your travels we will be implementing double experience weekends over the next three weeks. These bonus weekends will affect characters levels 1–35. This includes crafting and gathering experience as well. After the upcoming three weekends, we plan on hosting bonus experience weekends once or twice a month. We want to make it easier for you to experience what Aion has to offer for your characters after level 35.

We are also adding a few permanent benefits with this week’s patch. Soul Healing will be less expensive for characters of all levels, and we’re increasing the experience bonus that Energy of Repose bestows for levels 20–44.

While the above is an interim solution, we will be addressing the character progression experience curve with a sizeable patch next year. We look forward to hearing your comments, and we hope you have fun during these bonus weekends. Make sure to tell your friends —the more the merrier!

-The Aion Community Team

/discuss

Przez przypadek natknalem sie na ten news na innym forum to i tu przepisze, co by mi sie licznik postow podbil.

- Scalam z news. / m_l_u
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2009, 22:17:44 wysłane przez me_love_u » Zapisane
Dudus
Ekspert

Rasa: Elyos
Klasa: Sorcerer
Nick: Shimiru
Legion: Bez gildi.
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Telemachus

Freeride jest wszędzie

IGNORUJ
Odpowiedz 2 : Grudzień 15, 2009, 20:19:53

Nie wiem po co to jak w aionie leci i tak lvl wedlug mnie zbyt szybko Język wolalbym zeby ten 50 sie meczylo pol roku a bylo wiecej instatncji pomiedzy 40-50 lvl ;]

Dudus / "nawroty bluzgania" + przyznawanie się do cheat-ów w jakiejś innej grze mmo / Ban.
Rillas
Moderator Globalny
Ekspert
*

Rasa: Asmodians
Klasa: Cleric
Nick: Rillas
Legion: IX Kohorta

Odpowiedz 3 : Grudzień 15, 2009, 20:49:28

Potwierdzone, to info z oficjalnej strony: Upcoming Double Experience Weekends.

Ok, wiem że jak człowiekowi coś dają to będzie jeszcze narzekał Mrugnięcie
Wolałabym by dali bonus po 35 lvl, ale i tak dobrze że coś robią Język Język

Daeva's Report / Rillas na Twitterze
--------------------------------------------------------------------------
Noob: HEAL ME!1!!
Healer: You dodged my heals, your dodging skill is too high...
Dudus
Ekspert

Freeride jest wszędzie

IGNORUJ
Odpowiedz 4 : Grudzień 15, 2009, 21:10:43

Oj czyli bonus jest do 35 lvl'a ? bo chyba zle mi sie przeczytalo i zrozumialem ze po 35 Język jak do 35 to mi to pasuje nie chce wbic  z 44 lvla na 50 w tydzien... bezsens

Dudus / "nawroty bluzgania" + przyznawanie się do cheat-ów w jakiejś innej grze mmo / Ban.
Verbal
Użytkownik
**

IGNORUJ
Odpowiedz 5 : Grudzień 15, 2009, 21:21:26

Ok, wiem że jak człowiekowi coś dają to będzie jeszcze narzekał Mrugnięcie
są tacy co lubią mieć pod górkę Mrugnięcie

Aionowa emerytura
legend
Gość

Odpowiedz 6 : Grudzień 15, 2009, 21:33:28

ok, mój post został usuniety, więc napisze jeszcze raz.
Gdzie tu sens ?, gdzie logika?
Ludzie narzekający na grind odchodzą w dwóch przedziałach, pierwszy to 30+, ci twardsi zaciskają zęby ,ale na 40+ już wymiekają i to w tych przedziałach ludzie domagają się zwiększenia xp. Boostując 1-35 tylko uwidocznią te różnice w wymaganym xp. Jest fajnie fajnie, a nagle przepaść.
Długie levelowanie w grze pvp to nie jest dobry pomysł.
Dreed
Darczyńca
Ekspert
*

Legion: Royal Legion

Be or not to be

IGNORUJ
Odpowiedz 7 : Grudzień 15, 2009, 21:54:30

35 lvl wbić w weekend.. wiele osób zaczyna grę etc etc.. dzięki temu szybko wyskoczą z lvlem do tego CI co nie chcą męczyć się z craftem .. mają szansę zrobić następny craft na nowej postaci 10lvl w 30 min a potem do craftholu i robisz craft, bo "This includes crafting and gathering experience as well"

co do dalszej części tyczącej się ludzi 20 - 44 .. niech ktoś mi zdradzi co to "Energy of Repose".

Legend.. twój problem i ludzi których to męczy.. w WoWie masz więcej farmy niż w Aionie .. jeśli chodzi o końcowe sety.. anyway.. nie podoba ci się grind/farma nie grasz... dobijasz szybko lvl i farmisz latami sety..
AoC - wbijasz 80 w tydzień .. farmisz sety robiąc ciągle te same instancje licząc na drop.
GW - masz 20 w tydzień.. pvp i zabawa w farmę.. ileż można..

Każdy kocha coś innego.. jeśli komuś się grind nie podobał trudo.. jego problem .. JEDNOSTKI nie ogólu.. w Aionie i tak jest go MAŁO..

BTW: niektóre klasy mają ciężko przez te 35 lvli.. biedny łucznik zanim zacznie normalnie strzelać mija trochę czasu... SM też czeka na więcej skilli ze swojej klasy kilka lvli.. Gladek też potrzebuje czasu by się rozwinąć tak samo jak templar.. przyspieszając to .. dogodzą wielu ludzi.. sam skorzystam z eventu dla craftu...

Dla Ciebie jak i innych nie grających jest to debilizmy do potęgi.. i to jest Wasz problem.. ankiety przeprowadzone do tego newsa mówią jest OK.. ale powinno to tyczyć się większej liczby ludzi..

Z drugiej strony .. osobiście denerwowałem się, że... farmiąc SR .. wyrosłem z seta zanim zdążyłem go zrobić... farmiąc Platinum Coiny wbiłem 50 szybciej niż zdążyłem set zebrać.. i co miałbym to robić 100% szybciej... załóżmy oczywiście.. moim zdaniem jedyne czego brakuje to ociupinkę większego drop rate materiałów.. bo od 46 zbierając weapon fluxy.. miałem ich w sumie 4.. zebrać na mastera X materiałów jest tragicznie czasochłonne.. ale fakt jest faktem.. każdy wie ile nolife potrzebuje czasu na wbicie Maxa.. jak dla mnie ten czas jest króciutki.. jeśli ktoś narzeka na to że nie robi lvla jednego dnia tylko dlatego, że nie może grać dłużej niż chce.. takie życie i nie zwalajmy wszystkiego na grę..

Zachwalany przez wielu CoN.. nagle po pewnym czasie bet okazał się w większości bleh i nie trafnym typem.. TERA i inne.. okaże się w praniu.. chwalicie dzień przed jego zachodem.. potrafiąc tylko narzekać i wylewać swoje rozgoryczenie i żal z powodu czegoś co wam nie wyszło.. załóżcie forum/stronę krytyków gier MMO i piszcie do woli... Aion nie jest perfekt ale nie jest też grą beznadziejną taką jaką wy ją prezentujecie.. a na takie zachowania ino nóż w kieszeni mi się otwiera...

Sorki za dużego OFF'a - i nie wdaje się w dalsze dyskusję, bo każdy temat związany z czym o Aionie przesiąka już waszymi wielce negatywnymi postami.. to staje się zarówno męczące jak i denerwujące.

Dostosuj rozmiar sygnatury do regulaminu forum
OZtheWiZARD
Aktywny użytkownik

Nick: Scythe
Legion: IBiohazardI
Serwer: [EU] Gorgos

IGNORUJ
Odpowiedz 8 : Grudzień 15, 2009, 22:00:20

A ja akurat wyjeżdzam. Ehh...

Sh@doW
Zaawansowany użytkownik

IGNORUJ
Odpowiedz 9 : Grudzień 15, 2009, 22:00:26

temat sie wyczerpal*, ale dorzuce, ze to dobry sposob by przyciagnac chodzby 2 starych graczy, ktorzy odeszli (a nuz se wbijemy 35 altem jakims, zawsze chcialem grac xyz klasa).
i to off-topem do Dreeda:
Bawisz sie w szperacza? ;>
ciezko, oj ciezko czytac takie posty Uśmiech

* wlasciwie to nie Język

Sh@doW / dopingowanie (na forum i poza nim) banowanych cwierc-trolli i ich multikont / Ban.
kropek1
Zaawansowany użytkownik

IGNORUJ
Odpowiedz 10 : Grudzień 15, 2009, 22:07:53

W sumie to nie myslalem o tym w ten sposob. Rzeczywiscie bedzie straszna przepasc po 35 lvlu. Smieszne bedzie to ze na 30lvlu bedziemy dostawac wiecej xp za moba niz na 40. Moze troche zniechecic.

Dreed to enegry of blabla to chyba chodzi o 'rested'. Tzn to 20% wiecej xpa co dostajesz za przebywanie offline. Pewnie zwiekszyli do 50%.
Dawid_
Użytkownik
**

Rasa: Asmodians
Klasa: Ranger
Nick: Vasqez
Legion: Impact
Serwer: [EU] Gorgos

IGNORUJ
Odpowiedz 11 : Grudzień 15, 2009, 23:14:37

35 lvl wbić w weekend.. wiele osób zaczyna grę etc etc.. dzięki temu szybko wyskoczą z lvlem do tego CI co nie chcą męczyć się z craftem .. mają szansę zrobić następny craft na nowej postaci 10lvl w 30 min a potem do craftholu i robisz craft, bo "This includes crafting and gathering experience as well"

co do dalszej części tyczącej się ludzi 20 - 44 .. niech ktoś mi zdradzi co to "Energy of Repose".

Legend.. twój problem i ludzi których to męczy.. w WoWie masz więcej farmy niż w Aionie .. jeśli chodzi o końcowe sety.. anyway.. nie podoba ci się grind/farma nie grasz... dobijasz szybko lvl i farmisz latami sety..
AoC - wbijasz 80 w tydzień .. farmisz sety robiąc ciągle te same instancje licząc na drop.
GW - masz 20 w tydzień.. pvp i zabawa w farmę.. ileż można..

Każdy kocha coś innego.. jeśli komuś się grind nie podobał trudo.. jego problem .. JEDNOSTKI nie ogólu.. w Aionie i tak jest go MAŁO..

BTW: niektóre klasy mają ciężko przez te 35 lvli.. biedny łucznik zanim zacznie normalnie strzelać mija trochę czasu... SM też czeka na więcej skilli ze swojej klasy kilka lvli.. Gladek też potrzebuje czasu by się rozwinąć tak samo jak templar.. przyspieszając to .. dogodzą wielu ludzi.. sam skorzystam z eventu dla craftu...

Dla Ciebie jak i innych nie grających jest to debilizmy do potęgi.. i to jest Wasz problem.. ankiety przeprowadzone do tego newsa mówią jest OK.. ale powinno to tyczyć się większej liczby ludzi..

Z drugiej strony .. osobiście denerwowałem się, że... farmiąc SR .. wyrosłem z seta zanim zdążyłem go zrobić... farmiąc Platinum Coiny wbiłem 50 szybciej niż zdążyłem set zebrać.. i co miałbym to robić 100% szybciej... załóżmy oczywiście.. moim zdaniem jedyne czego brakuje to ociupinkę większego drop rate materiałów.. bo od 46 zbierając weapon fluxy.. miałem ich w sumie 4.. zebrać na mastera X materiałów jest tragicznie czasochłonne.. ale fakt jest faktem.. każdy wie ile nolife potrzebuje czasu na wbicie Maxa.. jak dla mnie ten czas jest króciutki.. jeśli ktoś narzeka na to że nie robi lvla jednego dnia tylko dlatego, że nie może grać dłużej niż chce.. takie życie i nie zwalajmy wszystkiego na grę..

Zachwalany przez wielu CoN.. nagle po pewnym czasie bet okazał się w większości bleh i nie trafnym typem.. TERA i inne.. okaże się w praniu.. chwalicie dzień przed jego zachodem.. potrafiąc tylko narzekać i wylewać swoje rozgoryczenie i żal z powodu czegoś co wam nie wyszło.. załóżcie forum/stronę krytyków gier MMO i piszcie do woli... Aion nie jest perfekt ale nie jest też grą beznadziejną taką jaką wy ją prezentujecie.. a na takie zachowania ino nóż w kieszeni mi się otwiera...

Sorki za dużego OFF'a - i nie wdaje się w dalsze dyskusję, bo każdy temat związany z czym o Aionie przesiąka już waszymi wielce negatywnymi postami.. to staje się zarówno męczące jak i denerwujące.
zgadzam sie w 100%, ale co mozna zrobic legend juz taki jest. Wpada pisze jaki aion jest bee a WoWz0r jest super i wypada. Moim zdaniem lvle wchodza bardzo szybko, spodziewalem sie duzo dluzszego expienia (mowie o 0-37).

Dudus
Ekspert

Freeride jest wszędzie

IGNORUJ
Odpowiedz 12 : Grudzień 16, 2009, 01:19:53

Dreed wkoncu ktos zamknal [ciach] legendowi bo juz tu 90% ludzi mialo go dosc. W sumie dobrze ze od na 44 lvl+ nie bedzie tego podwojnego expa bo do weekendu dobije 45 potem czas na coiny i farmic na klate ;P niechcialbym miec tak ze poexpie jeden dzien i wbije 47 lvl ... troche to do [ciach] to bylo juz i tak na steel raku w 3 dni wbilem caly lvl farmiac na czapke :/

/usunięto paprochy. Proszę nie obrażać innych użytkowników.
BrokenWing
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2009, 18:15:38 wysłane przez BrokenWing » Zapisane

Dreed
Darczyńca
Ekspert
*

Legion: Royal Legion

Be or not to be

IGNORUJ
Odpowiedz 13 : Grudzień 16, 2009, 01:43:24

kropek1 to też nie jest złe.. można sobie na weekend uzbierać 100%.. do tego mieć Load Amuleta.. iść solo lub w 2 osoby na elitki... miodzio exp Chichot

Dostosuj rozmiar sygnatury do regulaminu forum
Verbal
Użytkownik
**

IGNORUJ
Odpowiedz 14 : Grudzień 16, 2009, 09:27:35

Energy of repose, a raczej ilość bonusowego expa zależy od posiadanego poziomu ... 20% od 20-29, 30% od 30 w górę.
Jeżeli chodzi o bonusy generalnie, to ja bym tu przykładu WoWa nie wymieniał, bo ilość bonusów jakie się dostaje z itemów i resta przyprawia mnie o mdłości. IMO przyspieszanie ssie, ale to co zrobił NCS to pikuś w porównaniu do zonka jaki zafundował Blizz.

Aionowa emerytura
Strony: [1] 2 3 4
Drukuj

Skocz do: