Zamknij Witaj! Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto tutaj. Rejestracja jest szybka i nie wymaga wypełniania skomplikowanych formularzy!
www.AionOnline.pl
+  Aion Online
|-+  AionOnline» Pomoc» Problem z Gameforge Live
Login:
Hasło:
Strony: [1] 2
Drukuj
Autor Wątek: Problem z Gameforge Live  (Przeczytany 5898 razy)
chRobal
Nowy Użytkownik
*
Offline Offline

Wiadomości: 12




IGNORUJ
: Styczeń 03, 2013, 18:39:56

Witam.
Chciałem sobie zainstalować Aiona ale po pobraniu Gameforge Live na koniec instalacji wywala mi okienko [Failed], klient chodzi normalnie tylko gdy klikam INSTAL w oknie Aiona to wywala mi:
http://imageshack.us/photo/my-images/254/przechwytywaniexe.png/
Nie rozumiem bo mam prawie 150 giga na partycji systemowej C a na poartycji D mam około 57 Gb. Ma ktoś pomysł co to może być?
Zapisane
Reklama
« : Styczeń 03, 2013, 18:39:56 »

Zarejestruj konto i zacznij grać!
 Zapisane
FoMOn
Ekspert
*****
Offline Offline

Wiadomości: 5616
Rasa: Elyos
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Spatalos




IGNORUJ
Odpowiedz 1 : Styczeń 04, 2013, 10:31:29

Zrób to jeszcze raz bez pomocy Gameforge Live. Przecież ten soft, to jeszcze beta.
Nie dziw się, że coś nie chodzi skoro robisz za królika doświadczalnego. Język
Zapisane
chRobal
Nowy Użytkownik
*
Offline Offline

Wiadomości: 12




IGNORUJ
Odpowiedz 2 : Styczeń 04, 2013, 16:46:21

A gdzie mogę pobrać go inaczej? Bo w dziale download na stronie http://www.aionfreetoplay.com jest opcja pobrania tylko przez tego softa.
Zapisane
Kerrigaan
Kerrigaan
ModeratorPlus
Ekspert
*
Online Online

Wiadomości: 1224
Rasa: Elyos
Klasa: Gladiator
Nick: Kerrigaan
Legion: I Knew You Were Trouble
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Spatalos


WWW

IGNORUJ
Odpowiedz 3 : Styczeń 05, 2013, 00:59:29

Aiona pobiera się przez launcher. Po prostu pobierz aktualną wersję launchera i zassaj nim klienta.
Zapisane
chRobal
Nowy Użytkownik
*
Offline Offline

Wiadomości: 12




IGNORUJ
Odpowiedz 4 : Styczeń 05, 2013, 13:46:52

A poda mi ktoś linka? Bo w dziale download nie pobiera mi lauchera tylko Gameforge Live.
Ale długo trzeba tu czekać na odpowiedź...
Zapisane
Kerrigaan
Kerrigaan
ModeratorPlus
Ekspert
*
Online Online

Wiadomości: 1224
Rasa: Elyos
Klasa: Gladiator
Nick: Kerrigaan
Legion: I Knew You Were Trouble
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Spatalos


WWW

IGNORUJ
Odpowiedz 5 : Styczeń 05, 2013, 13:52:44

Z tego co widzę to obecnie nie ma innego launchera niż GF Live, no chyba, że ktoś posiada na dysku wcześniejsza wersję i będzie tak miły udostępnić Mrugnięcie

http://dlcl.gfsrv.net/gfl/AION_GameforgeLiveSetup.exe
Zapisane
chRobal
Nowy Użytkownik
*
Offline Offline

Wiadomości: 12




IGNORUJ
Odpowiedz 6 : Styczeń 05, 2013, 14:16:55

Bardzo bym o to prosił bo to od CB działa tak samo... czyli nie działa.
Zapisane
Kerrigaan
Kerrigaan
ModeratorPlus
Ekspert
*
Online Online

Wiadomości: 1224
Rasa: Elyos
Klasa: Gladiator
Nick: Kerrigaan
Legion: I Knew You Were Trouble
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Spatalos


WWW

IGNORUJ
Odpowiedz 7 : Styczeń 05, 2013, 14:28:25

Ok, nie mam instalki, ale dam Ci kopię mojego launchera.

https://dl.dropbox.com/u/4550126/Gameforge.zip

1. Wrzuć go sobie na  C: do Program Files
2. Od pliku NCLauncher.exe utwórz skrót na pulpit, edytuj skrót i dodaj argument:
/LauncherID:"GameForge" /CompanyID:"11" /GameID:"AION-LIVE" /LUpdateAddr:"update.aion.gfsrv.net"
Zapisane
chRobal
Nowy Użytkownik
*
Offline Offline

Wiadomości: 12




IGNORUJ
Odpowiedz 8 : Styczeń 05, 2013, 14:45:41

Gdzie dokładnie mam dodać ten argument? PPM>Właściwości>ścieżka?
Zapisane
Kerrigaan
Kerrigaan
ModeratorPlus
Ekspert
*
Online Online

Wiadomości: 1224
Rasa: Elyos
Klasa: Gladiator
Nick: Kerrigaan
Legion: I Knew You Were Trouble
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Spatalos


WWW

IGNORUJ
Odpowiedz 9 : Styczeń 05, 2013, 15:03:09

Prawdopodobnie w komentarz, ja mam zainstalowany pasek boczny Docket Dock a na nim mam ikonkę aiona, stąd mam pole argument.

Ok, poprawka, zrób spację na końcu w element docelowy i wklej tam tą linię i będzie ok Uśmiech

U mnie wygląda to tak:

Element docelowy:
"C:\Program Files (x86)\Gameforge\NCLauncher\NCLauncher.exe" /LauncherID:"GameForge" /CompanyID:"11" /GameID:"AION-LIVE" /LUpdateAddr:"update.aion.gfsrv.net"

Rozpocznij w:
"C:\Program Files (x86)\Gameforge\NCLauncher"
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2013, 15:10:02 wysłane przez Kerrigaan » Zapisane
chRobal
Nowy Użytkownik
*
Offline Offline

Wiadomości: 12




IGNORUJ
Odpowiedz 10 : Styczeń 05, 2013, 15:12:17

W komentarzu nie. Wyskakuje wtedy błąd:
[Launcher error] A faulty update server adress was transmitted.
Please run the launcher in the correct path.
E03001

Zaintaluje sobie Rocket Docka bo i tak miałem to zrobić tylko gdzie to pole "argument"?
Zapisane
Kerrigaan
Kerrigaan
ModeratorPlus
Ekspert
*
Online Online

Wiadomości: 1224
Rasa: Elyos
Klasa: Gladiator
Nick: Kerrigaan
Legion: I Knew You Were Trouble
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Spatalos


WWW

IGNORUJ
Odpowiedz 11 : Styczeń 05, 2013, 15:16:07

Zaktualizowałem post, teraz będzie ci działać Mrugnięcie
Zapisane
chRobal
Nowy Użytkownik
*
Offline Offline

Wiadomości: 12




IGNORUJ
Odpowiedz 12 : Styczeń 05, 2013, 15:27:17

http://imageshack.us/photo/my-images/823/przechwytywanienf.png/
Wyłączyłem antywirusa ale to nic nie dało!
Zapisane
Kerrigaan
Kerrigaan
ModeratorPlus
Ekspert
*
Online Online

Wiadomości: 1224
Rasa: Elyos
Klasa: Gladiator
Nick: Kerrigaan
Legion: I Knew You Were Trouble
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Spatalos


WWW

IGNORUJ
Odpowiedz 13 : Styczeń 05, 2013, 15:29:40

Hmm, widać coś Cię blokuję bo wszystko jest dobrze ustawione jeśli chodzi o sam launcher, sprawdź zaporę systemową, ewentualnie dodaj w niej wyjątek dla tej aplikacji.
Zapisane
chRobal
Nowy Użytkownik
*
Offline Offline

Wiadomości: 12




IGNORUJ
Odpowiedz 14 : Styczeń 05, 2013, 15:34:11

No zrobiłem dziurę w zaporze dla NCLaucher.exe ale dalej mi to wyskakuje.
 Co?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2013, 15:40:32 wysłane przez chRobal » Zapisane
Strony: [1] 2
Drukuj
 
Skocz do:  

Zarejestruj konto i zacznij grać!