Zamknij Witaj! Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto tutaj. Rejestracja jest szybka i nie wymaga wypełniania skomplikowanych formularzy!
www.AionOnline.pl
+  Aion Online
|-+  AionOnline» Ogólna dyskusja» Konkurs - Głosowanie na autorów i ich prace
Login:
Hasło:
Ankieta
Pytanie: Kto powinien otrzymać zaproszenia?
xnecro - 1 (0.2%)
sKrecIx - 11 (2.1%)
Quake - 3 (0.6%)
Deather (Dyskwalifikacja) - 0 (0%)
Evilijo - 3 (0.6%)
szperacz - 36 (6.7%)
Aeternum - 13 (2.4%)
Neon94 - 13 (2.4%)
piter221 - 13 (2.4%)
meHow - 10 (1.9%)
UnForGiven - 8 (1.5%)
morpheus82 - 4 (0.7%)
fgf45 (Ocena poza konkursem) - 12 (2.2%)
Mig6k (Ocena poza konkursem) - 2 (0.4%)
Gorun (Ocena poza konkursem) - 3 (0.6%)
MaDMaN - 2 (0.4%)
janas - 12 (2.2%)
Eisom - 13 (2.4%)
raideros - 10 (1.9%)
Xarper - 5 (0.9%)
Karay - 4 (0.7%)
mohrad - 7 (1.3%)
Immons - 5 (0.9%)
kai (Dyskwalifikacja) - 6 (1.1%)
Burgage - 6 (1.1%)
maksst - 21 (3.9%)
seba1016 (Ocena poza konkursem) - 5 (0.9%)
ragnar - 3 (0.6%)
bialy771 - 9 (1.7%)
cys123 - 10 (1.9%)
WolfRider (Dyskwalifikacja) - 14 (2.6%)
Thyr - 6 (1.1%)
Splinq - 12 (2.2%)
Flov - 3 (0.6%)
Devile (Ocena poza konkursem) - 3 (0.6%)
czubeks - 13 (2.4%)
vezums - 5 (0.9%)
Villemo - 9 (1.7%)
feniks (Ocena poza konkursem) - 5 (0.9%)
FreaK - 3 (0.6%)
Atlantis - 8 (1.5%)
Sliver - 15 (2.8%)
Xenonus - 12 (2.2%)
Lectral - 8 (1.5%)
Romeo - 6 (1.1%)
kerT - 18 (3.4%)
knoxsoft - 8 (1.5%)
Dragantis (Ocena poza konkursem) - 2 (0.4%)
woodpecker (Ocena poza konkursem) - 20 (3.7%)
Mershero - 6 (1.1%)
bulix94 - 5 (0.9%)
Ember_ - 5 (0.9%)
azazel20 (Dyskwalifikacja) - 21 (3.9%)
pawelmania - 3 (0.6%)
Ultima - 13 (2.4%)
Chrno (Ocena poza konkursem) - 6 (1.1%)
Spitfire - 18 (3.4%)
Isfet - 7 (1.3%)
mackki - 8 (1.5%)
Vergil - 8 (1.5%)
Axeth (Ocena poza konkursem) - 3 (0.6%)
ElyosLover (Ocena poza konkursem) - 2 (0.4%)
Żadna z prac mi się nie podoba - 10 (1.9%)
Głosów w sumie: 133

Strony: [1] 2 3 ... 8
Drukuj
Autor Wątek: Konkurs - Głosowanie na autorów i ich prace  (Przeczytany 8070 razy)
me_love_u
Administrator
Ekspert
*

: Maj 31, 2009, 19:34:13

Konkurs zakończony.

sKrecIx / szperacz / Aeternum / Neon94 / janas / Eisom / raideros / maksst / cys123 / Splinq / czubeks / Sliver / Xenonus / kerT / Ultima / Spitfire / Villemo / bialy771 / piter221 / meHow -  Czekają dla Was zaproszenia na testy Aion! Gratulujemy Uśmiech

Jeśli masz problem z wyświetleniem tak obszernego tematu w Fire Fox - użyj Internet Explorera.

Temat związany z organizacją konkursu (Regulamin został przeniesiony do ostatniego posta) -
http://www.aiononline.com.pl/forum/index.php?topic=1281.0
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2009, 04:15:46 wysłane przez me_love_u » Zapisane

me_love_u
Administrator
Ekspert
*

Odpowiedz 1 : Czerwiec 01, 2009, 03:33:13

(Nicki autorów zostały ujawnione po zakończeniu konkursu)

Cytat: xnecro (Obrazek + "Życie ma piękne chwile")

"Życie ma piękne chwile"...
Jedne z nich dostarczają nam udogodnienia możliwe,
Lecz przełomowym będzie latanie ,
Właśnie dlatego chce spróbować "Aiona" choć przez chwilę.

Cytat: sKrecIx (Opowiadanie)

Pewnego dnia w małej wiosce z tramwajami, żył mały Ludzik. Świata nigdy nie widział poza jednym małą  krainą zwaną Pomorzem Zachodnim które przez wiele stuleci było w rękach obcych ludów.. Żył spokojnie nie wiedząc co spotka w przyszłości , jednak pewnego magicznego przechadzając się po ulicach wioski zauważył tajemniczą reklamę.  Postać znajdująca się na nim była tajemnicza i zarazem zjawiskowa. Niezwykłym elementem  wyróżniającym się na tle innych szarych reklam były białe skrzydła jak u anioła oraz mieniąca się złotem szata. Ta  postać należała do tajemniczego ludu zwanego Elyos, inaczej „Trafieni przez piorun”. Stał tak mały Ludzik wpatrzony w tą ową reklamę stał tak kilka godzin podziwiając magiczną postać. Razem z nim stała setka innych osób równie zafascynowanych jak on.  Jednak jak każda chwila ta też była ulotna, mały wojownik szybko udał się do swojego nory na górze górującej nad miastem aby zasięgnąć rady u wielkiego wujka który wszystko wyszpera w wielkiej książce zwanej internetem. Pierwszym wynikiem który znalazł był pewien mały serwis Aiononline.com.pl. Zachęcony owocnym wyszukiwaniem zagłębił się w opowieściach ze świata Atrei, nie wychodził z domu ładne kilka miesięcy studiując dokładnie każdy element  tego wyjątkowo pięknego świata.  Gdy skończył studiować wszystkie materiały dysponował już tak ogromną wiedzą iż mógł spokojnie czekać na wyjście gry. Po długim oczekiwaniu pewnego wieczoru ujrzał na własne oczy artykuł na największej oficjalnym serwisie poświęconym grze w Polsce dziwny artykuł który nawoływał do zrobienia pracy, dzięki temu dany użytkownik miałby otrzymać zaproszenie do zamkniętych testów gry.  Ucieszony możliwością wygrania jednego zaproszenia zaczął pisać opowiadanie jak jego zdaniem wygląda Aion.  Wykorzystał całą swoją wiedzę aby napisać ten jak to wszystko wygląda jednak po wielu godzinach napisał tylko kilka słów o tej wyjątkowo pięknej, rozbudowanej grze która zachęca podróżników z rożnych części świata do poznania magicznego świata i opowiedzenia  się po jednej ze stron konfliktu. Opowieść ta była  niesamowita pełna ciekawych zadań, unikalnych potworów oraz krajobrazów jak z bajki. Jednak to wszystko widział jedynie na zdjęciach oraz filmikach z gry. Zasmucony położył się do łóżka aby zasnąć po kolejnym dniu pełnym emocji w oczekiwaniu na grę która miała lada dzień wyjść. Jak potoczą się dalsze losy małego wojowniczego Ludzika tego nie wiadomo, może dzięki wam uda mu się odwiedzić tętniącą życiem krainę i przeżyć wspaniałą przygodę??

[Podpis autora]
www.aiononline.com.pl

Cytat: Quake (Podanie + Obrazki)

Witam

Nazywam się Michał mam 17 lat w gry mmorpg gram od ok.5 lat przygoda rozpoczęła się od gry SilkRoad Online(2lata). Zdobyłem w niej maksymalny level, wydaję mi się że odkryłem w niej wszystko co tylko było do odkrycia. Następnie moją uwagę przyciągnęła gra Guild Wars(3lata)i 5tys godzin wygranych;], w niej również zrobiłem/odkryłem co tylko się dało między innymi; skończyłem wszystkie cztery kampanie, w trybie GvG bywałem w najlepszych gildiach.(Gra Guild Wars jest również ze "stajni" NSsoftu) Biegle posługuję się językiem angielskim więc nie będę miał problem ze zrozumieniem questow czy nazw skilli. Dlaczego tak bardzo chciałbym wziąć udział w beta testach? Odpowiedz jest bardzo prosta, a mianowicie uważam iż Aion może okazać się prawdziwym przełomem w grach MOO. Czekam skwapliwie łapiąc każda nowa wiadomość o tej grze oglądając każdy możliwy filmik na youtubie poświęcony tej grze.
Więc z uwagi na moje doświadczenie z grami Moo szczególnie Guild Wars wydaje mi się że powinienem znaleźć pośród tych kilku szczęśliwców;). Wydaje mi się ze mógłbym zdziałać wiele dobrego dla tej gry.
Pozdrawiam i polecam:D

Cytat: Deather (Podanie/Opowiadanie)

Praca zostaje zdyskwalifikowana.

Autor uzasadnia swoje podanie wskazując między innymi na swój serwis internetowy. Zawartość artykułów w serwisie autora, okazała się być przekopiowana z innej strony o AionOnline. Dodatkowo istnieje uzasadnione podejrzenie wystąpienia kolejnego plagiatu związanego z naszym forum - już poza konkursem.

Autor wygrał bana na forum.

[Nick autora] uczestnikiem Bety!

Dlaczego to właśnie ja powinienem wziąć udział w zamkniętych testach do gry, którą reprezentuje Wasz serwis – Aion? Dlaczego to właśnie ja miałbym dostać klucz umożliwiający testowanie europejskiej wersji gry? Dlaczego ja, a nie kilka set/tysięcy innych osób?
     Myślę, że mogę odpowiedzieć na to pytanie w trzech częściach:

Część Pierwsza: Pasja

Pasja - namiętne przejęcie się czymś, zamiłowanie do czegoś. Właśnie coś takiego czuję gdy dowiaduje się, że mam szanse dostać to o czym marzyłem od dwóch lat- możliwość zagrania w europejskiego Aion’a. Aion jest czymś więcej niż zwykłą grą typu MMORPG – jest sposobem by urzeczywistniać swoje sny o locie czy nadludzkich mocach. Od 24 pełnych miesięcy i kilkunastu dni fascynuje mnie dzieło stworzone przez NcSoft. W ciągu tego czasu dowiedziałem się, o Aion’ie wszystkiego, czego mógł użyczyć mi Internet. Niektóre rzeczy zawarte są jednak bezpośrednio w grze i nie da się ich opisać, streścić- takie jak klimat gry czy całe wirtualne społeczeństwo.
     Moja fascynacja Aion’em przejawiała się na kilka sposobów.
Jednym z nich było przedstawienie tej gry innym ludziom- było to w prawdzie wąskie grono, ale i tak moja „misja” przyniosła taki efekt, że te osoby dzielą ze mną swój zachwyt i przekazują info o tej grze, gdzie tylko mogą.
Innym sposobem kontrolowania mojej fascynacji było, tak jak większość ludzi, aktywny udział na forach o Aion’ie. Ta część dała mi najwięcej doświadczenia w sprawie gry.
Ostatnim sposobem „wyładowania” mojej pasji było stworzenie swojej strony internetowej i forum. W prawdzie zacząłem dopiero i artykuły, niektóre są bezpośrednio ściągnięte z innych portali, mam problemy również z grafiką, ale myślę, że w pewien sposób daje mi to możliwość ukazania obrazu mojej pasji. Dowodem na to, że strona nie powstałą specjalnie w celu „pochwale się i dostane klucz”, jest fakt, że pierwszy news na mojej stronie jest napisany 24.05, a 29.05 NcSoft podał info o Becie.
Jakby co link do mojej strony: [Adres serwisu autora] a do forum [Adres forum autora]
Przepraszam ze brak profesjonalizmu, dopiero zaczynam i w sumie jestem zielony w „tym”.

Część druga: Przeznaczenie

Przeznaczenie- jest to koncepcja, według której losy człowieka są z góry określone. „Aion” jest grą, która, moim zdaniem, łączy wszystkie najlepsze cechy z różnych gier MMORPG i dorzuca kilka własnych.
     Od zawsze marzyłem o byciu kimś więcej niż tylko człowiekiem- o posiadaniu nadludzkiej mocy i możliwości zbadania nieznanych światów. Taką możliwość w tej chwili może mi dać jedynie Aion, a za jego pośrednictwem Wy.
     Nigdy nikomu nie zdradzałem pewnego sekretu….
Ale tym razem chyba muszę to zrobić…
Albowiem… Trzy lata temu wygnano mnie z Atrei i od 2006 roku czekam na jakąkolwiek możliwość powrotu do mojej ojczystej krainy. Nawet dwa dni byłyby dla mnie czymś wspaniałym- jak warunkowe wyjście z więzienia jakim jest codzienne życie, w którym istnieją ograniczenia.
    Pozwólcie mi ponownie rozwinąć skrzydła, poczuć poranny wiatr szybując wokoło Cytadeli Verteron czy muskanie mojego ciała przez ciepły wiosenny deszcz, który doskonale pamiętam z moich wędrówek po pięknej wyspie, jaką jest Poeta. Chciałbym zakończyć konflikt między moimi braćmi, odwiedzić krainy, których nie było mi wcześniej pisane poznać.
Czemu ja? Uważam, że jestem wartościowym graczem. Testy trwać będą dwa dni, a w takim wypadku przydatny jest pewien zasób wiedzy o grze. Poza Aion’em wcześniej grałem w Lineage 2- inny projekt firmy  NcSoft. Wiem czym jest i jak należy wykorzystywać społeczeństwo w grach „tego” typu. Poza tym mam wiedzę we wszystkich podstawowych dziedzinach, np. Crafting, PvP, PvE.
Nie o wiedze tylko tu chodzi. Jako członek wielu gildii musze pochwalić się dobrą opinią. W prawdzie bywam zaborczy, momentami bezczelny, to byłem liderem i v-ce liderem klanu oraz szanowanym klanowiczem. Sam oddałem przywództwo jednej z klanowiczek, ponieważ była wyjątkowo aktywna- aktywniejsza ode mnie. Uważam, że w technice i taktyce leży siła gry, a nie w statystycznych danych i określonych opcjach. Prawdziwa gra to gra nieprzewidywalna.
Inną, moją potrzebą, pragnieniem udziału w tych testach jest moja chęć sprawdzenia czy naprawdę warto płacić abonament za tą wspaniale zapowiadającą się grę. Moja sytuacja finansowo jest i będzie w najbliższym czasie kiepska i chciałbym upewnić się, czy gra jest tak piękna jak reprezentowane przez nią filmy, trailery, screeny; a również byłoby wspaniałą okazją sprawdzenia gry (jeśli nie miałbym jednak możliwości zagrać w przyszłości) – mogłoby to mnie zmotywować.

Część trzecia: Nadzieja

Nadzieja- pragnienie spełnienia się czegoś i jednoczesna obawa, że się nie uda.
To właśnie zajmuje mi cały mój umysł. Nie mogę się skoncentrować na niczym innym, jeśli nie dostanę się n betę- zostanie mi tylko tworzyć, modernizować moją stronę.
Dlaczego Nadzieja?
Mam wielką nadzieję, że mi się uda. Spotkałem ostatnio wielu graczy, którzy nie pasjonowali się tak grą i mieli podzielone zdania na jej temat. Ja wiem czego chcę i poznałem już na tyle grę, że nic nie zmieni wyrobionego na jej temat, mojego zdania. Poza tym jako, że jest to europejska wersja Aion’a, niezmiernie cieszę się na samą myśl grania z ludźmi z innych krajów (o ile znają angielski, ja znam go na poziomie bardzo dobrym), moja komunikacja w Europie wzięła się pewnie stąd, że brałem udział w programie Socrates Comenius i wymianie uczniów (Polska - Francja).
Chciałbym zagrać w europejską wersję Aion’a i stać się częścią tego społeczeństwa, zagrać z ludźmi, z którym mógłbym nawiązać przyjaźń, powalczyć w grupie czy iść na Raid Bossa. W życiu nie spotykało mnie zbyt wiele szczęścia, dopiero ostatnio mam go dużo. Chciałbym by i w tej dziedzinie ono było.

Z poważaniem
Zdesperowany i poważnie zdekoncentrowany
Żyjący snem o Atrei
I przyjemnym koszmarze o Otchłani
[Nick autora]

Na konkurs dla serwisu „AionOnline.com.pl”

Cytat: Evilijo (Obrazek)

Cytat: szperacz (Obrazki)

Cytat: Aeternum (Obrazek)

Cytat: Neon94 (Wierszyk + obrazki)

Aion Aion to taka fajna rzecz,
Aion Aion każdy chce ją mieć,
Aion Aion każdy w niego gra,
Aion Aion daj mi keya zagram także Ja :]

Drogi Użytkowniku. Zagłosuj na mnie Uśmiech . Nie jestem pierwszą lepszą osobą która nie wykorzysta otrzymanej propozycji do gry. Grałem w kilkadziesiąt najbardziej znanych i popularnych gier MMORPG, poczynając od AoA, i kończąc na WoW. Byłem testerem kilku pozycji np. YS Online, oraz prowadziłem z kolegami prywatne serwery w WoW oraz Mu Online. Drogi Użytkowniku, jeżeli zagłosujesz na mnie to twój głos na 100% się nie zmarnuje, będziesz wiedział że oddałeś go na osobę kompetentną i taką której można ufać. Więc zagłosuj na mnie czym prędzej Uśmiech w dodatku mam w niedzielę urodziny Uśmiech to więc otrzymał bym fajny prezent Uśmiech. Z góry dziękuję!  Uśmiech

Cytat: piter221 (Obrazki)

Cytat: meHow (Urodzinowe życzenie)

Witam ^^
Otoz dlaczego beta test moglby powedrowac do mnie ^^?
Ano dlatego, ze akurat w dniu konczenia sie konkursu bede mial 18 urodziny i fajnie byloby taki prezent dostac po tak dlugim wyczekiwaniu na aiona (a konkretnie kiedy tylko padlo pierwsze slowo o aionie Chichot ) ^^ dokladnie 3 czerwiec Uśmiech

A tutaj daje zdjecie zeby nie bylo ze sobie te urodziny wymyslilem ^^

[Autor załączył skan dokumentu z datą urodzenia - w przypadku wygranej zostanie dodatkowo zweryfikowany]

Cytat: UnForGiven (Obrazki + Podanie)

Mam na imie Piotrek i mam 19 lat nie jestem uzdolniony plastycznie jak zreszta chyba widac nie mam jakiejs bujnej wyobrazni jak pozostali uczestnicy, lecz chcialbym wziasc udzial w tych beta testach europejskich gdyz juz dosc dlugo czekam na ta gre i z niecierpliwoscia czekam na jej europejska premiere.Jednak miloby bylo wczesniej sprobowac swoich sil i potestowac postacie. Nadazyla sie taka okazja dzieki aiononline.com.pl i bylbym zaszczycony  gdybym zdobyl jeden z kluczy. Dziekuje za wysluchanie i prosze o wasze glosy. Do zobaczenia w grze

Cytat: morpheus82 (Obrazek)

Cytat: fgf45 (Film)

Praca prezentowana poza głosowaniem. Autorowi udało się już zdobyć zaproszenie, w innym konkursie – Gratulujemy! Uśmiech

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=fEYyCJovc2w" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=fEYyCJovc2w</a>

Cytat: Mig6k (Obrazek)

Praca prezentowana poza głosowaniem. Autorowi udało się już zdobyć zaproszenie, w innym konkursie – Gratulujemy! Uśmiech

Cytat: Gorun  (Obrazek)

+ Zapraszamy do wyjaśnienia związku z innym kontem na forum (Avenev).

Cytat: MaDMaN (Obrazek + Podanie)

Witam

Trudno przekaonac kogos aby toakurat ciebie wybral na szczesliwca ktory dostanie key do beta testow aiona, pozostaje mi mi tylko prosic o glosy na mnie , a dlaczego, jestem zapalonym graczem gier mmorpg zawsze zaczynalem gre jak juz wiekszosc byla na wysokich lvlach i musial gonic za nimi udowadniac nie jeden raz, ze jestem dobrym graczem, czlowiekiem godnym zaufania, osoba ktora moze pomoc innym w miare swoich mozliwosci. Podczas tej dlugiej podrozy po roznych swiatach gier napotykalem sie na wiele nie milych sytuacji (jak wiekszosc z was), jako niski lvl bylem traktowany jak nikt nie warty uwagi, tak wiec dzis gdy nadchodzi okazja zaczecia nowej niezle zapowiadajacej sie gry jaka jest AION ONLINE, zamierzam walczyc o zdobycie klucza do beta testow by moc wspomodz kolegow, czekajacych niecierpliwie na ten piekny dzien kiety to kazdy bedzie mogl wejsc w zaskakujacy i piekny swiat aiona swoja wiedza i umiejetnosciami zdobytymi podczas beta testow

Tak wiec nie czekaj i glosuj na mnie         DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!

Na konkurs dla serwisu AionOnline.com.pl

Cytat: janas (Wierszyk)

Pora mroku mnie ziściła
Ruszyła 22 godzina
Blask rozswietla me ciało
Iskry w oczach sie palą

Serwis, forum to mało
Trzeba mieć hasło, kod i zdatne ciało
By rozpocząć grać
Uruchom! wejdz! komputera stęk
Brak wymagań kłania się

Ręce drżą, oczy lśnią
Login, pass wchodze w świat
Nie przespana noc raz czy dwa
Aionu rozpoczyna się rządzenia czas

Wierszyk nadesłany na  konkurs dla serwisu AionOnline.com.pl

Cytat: Eisom (Film + Obrazki + Wierszyk)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=yd-hLTZZHGk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=yd-hLTZZHGk</a>

Beta Testy

Wierzę  w beta testy Aiona,
Wierzę w człowieka, który zostanie beta testerem Aiona,
Wierzę, że sam zostanę beta testerem Aiona.

Wierzę w radość na mojej twarzy,
w rozradowane drżenie moich rąk.

Wierzę w tysiące moich podziękowań,
w łzę wzruszenia,
w niewysłowioną wdzięczność.

Wierzę w szczery uśmiech,
prawdziwy, nieskrępowany śmiech.

Wierzę w mój pośpiech,
w dokładność moich ruchów.
w rozradowane serce.

Wierzę w rzetelne przygotowanie,
w ogromną wiedzę,
w wieloletnie doświadczenie.

Twierdzę, że to się uda
i że nie jest za późno
i rzecz rozegra się przy udziale wielu.

Wszyscy się dowiedzą, jestem tego pewien,
każdy człowiek o dobrym sercu,
nawet ten najbardziej skryty.

Wierzę w pomoc ludzi,
w sukces wielu,
w brak zawiści.

Wierzę w promień szczęścia wyryty gdzieś w sercu.
Szybują mi te słowa ponad regułami.
Nie szukają oparcia w jakichkolwiek przykładach.
Moja wiara jest ślepa i bez podstaw.
A jednak - wciąż wierzę.

Dopisek: wiersz jest parafrazą utworu Wisławy Szymborskiej "Odkrycie".
Z jego treścią można zapoznać się tutaj: http://www.tomex.kom.pl/index.php?page=wiersze&autor=szymborska&title=odkrycie

Praca wykonana na konkurs organizowany przez [Chyba "dla" Mrugnięcie] AionOnline.com.pl

Cytat: raideros (Obrazek)

Cytat: Xarper (Obrazek + Tekst)

Nowy sprzęt: 6000zł
Pudełko z Aionem: 70 zł
Noce spędzone przed nim: Bezcenne

Cytat: Karay (Podanie)

Witam.
Mam na imię Krzysiek, jestem doświadczonym graczem w typie gre MMORPG.
Chciałem zgłosić swoja prace ponieważ chce mieć wkład w powstanie i rozwój nowego tytułu którym jest AION ONLINE, brałem udział już w wersjach beta innych gier ale nie gry mmo.
Wiem osoby które testują tytuły muszą mieć pewne kwalifikacje w tym co robią i wiedzę. Myślę ze jestem idealnym kandydatem na otrzymanie wersji beta bo posiadam wyżyj zamieszczone kwalifikacje i potrafię sie dogadać pod prawie każdym wiec polecam sie .

Cytat: mohrad (Obrazek)

Cytat: Immons (Obrazek + Podanie)

Witam, mam na imię Artur jestem siedemnastolatkiem ze Śląska, przygodę z grami komputerowymi zaczynałem 10 lat temu, w mmo/rpg gram od prawie 5 lat, zaczynałem z największym(jak dla mnie)dziełem NCsoftu - Lineage II. W Lineage'a gram nadal na oficjalnym serverze Franz jako Eva's Saint, jestem "legit graczem" i mam szeroką wiedzę na temat tej gry. 5 lat to jednak dość sporo i zaczynam szukać czegoś nowszego, inne pseudo gry mmo typu Silkroad jak dla mnie odpadają, dlatego też od około 2 lat czekam na premiere Aion'a. Po przeczytaniu tematu, iż serwis aiononline.com.pl organizuje konkurs wysyłam swoją pracę by móc spotkać się na beta-testach z innymi Polakami, którzy tak jak ja, kochają mmo i nie mogą się doczekać premiery Aion'a. Mam nadzieję, iż wygram jeden z kluczy by móc cieszyć się świetną zabawą z innymi userami serwisu.
Pozdrawiam [Nick autora]

List jak i praca dla aiononline.com.pl

Cytat: kai (Historyjka + Obrazki)

Praca zostaje zdyskwalifikowana.

Autor chciał oszukać innych uczestników. Próbował wysyłać dziesiątki wiadomości PM zachęcających do głosowania na jego prace.

Autor wygrał bana na forum.

Za górami za lasami w pewnym domku na podlasiu żył sobie chłopiec.  
Spytacie pewnie cóż to za chłopiec, aja wam na to odpowiem nie zwykły chłopiec.
Chłopiec ten marzenie miał Nie byle jakie marzenie miał.
Marzenie ha! Marzenie każdy ma, Ale czy na pewno każdy ma takie jak on?
No właśnie nie każdy ! Historie czyny piszą Lecz nie tylko bo marzenia są jej podstawą.
UPS przepraszam rozmyśliłem się. Na czym to ja skończył no tak historia, czyny itd.:
Co do historii powrócimy a co do czynów opowiem wam historie o czynach wielkich jak góry i tak cichych jak las wczesną wiosną.
Chłopiec marzył o świecie nieskazitelnym, szerokim i pięknym.
Aha a ten chłopiec imię miał a brzmiało tak EMil.
Kiedyś ktoś powiedział do Emila "synu ucz się bo na marzeniach do niczego nie dojdziesz".
A nasz bohater wziął się uparł i dalej marzył, aż tu wreszcie dnia pięknego w pewnym mieście gdzieś na wschodzie polski
w pewnym internecie na pewnym forum przeczytał...
Spytacie coż to za forum, a ja noto www.aiononline.com.pl
No dobra bo się zapominam, więc na tym forum przeczytał o czym ono jest i tu właśnie następuje przełom w uczuciach chłopca
W tem coś stuknęło, coś zaświtało, coś się rozbiło,
chłopiec poczuł jakby wzleciał, jakby mu skrzydła urosły chciał z radości krzyknąć ale mamę bolała głowa więc zaniechał tej czynności.
Więc cóż takiego ujrzał bądź przeczytał no właśnie co?!
EMil zobaczył grę , cudowną grę, piękny świat taki jak w swoich marzeniach tuż po chwili zauważył napis  wielkimi czerwonymi literami napis:

GRA AION The Tower Eternity WYJDZIE ZA 2 LATA !!!

W tem dla bohatera całe życie przed oczami przeleciało ciężkie chwile ale i te dobre, Chciał już umrzeć Lecz usłyszał jakiś dziwaczny głos :
Nie umieraj, nie jesteś jeszcze gotowy będziesz mógł jeszcze sobie pograć wtą przecudowną grę.

Więc Emil wziął się w garść i postanowił zaczekać te dwa lata.
Mijał dni, tygodnie, miesiące ...

W tym czasie nasz bohater skończył szkołę średnią, zmieniał prace ze 100 razy xD Zakochał się (Ale to winnej części  )
Więc nareszcie się doczekał : AION Koreańska OB, AION Chińska OB, AION Japońska OB i nareszcie AION Europejska CB

Hej , hej nie uciekajcie to nie koniec,  teraz nasz bohater walczy zacięcie ze wszystkich sił,
głowi się i troi nad tym jak dostać klucz na CB EU i postanowił napisać właśnie tą krótką powieść

Więc na razie mówię wam żegnajcie i życzcie mi powodzenia Bo historia lubi plątać figle

Na konkurs dla serwisu AionOnline.com.pl

Cytat: Burgage (Obrazek)

Cytat: maksst (Filmy)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=6gbAedAvNeU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=6gbAedAvNeU</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Pa_eb4oKqZU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Pa_eb4oKqZU</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=fubB1S7vKpc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=fubB1S7vKpc</a>

Cytat: seba1016 (Obrazki)

Cytat: ragnar (Obrazki)

Cytat: bialy771 (Obrazek)

Cytat: cys123 (Obrazek)

Cytat: WolfRider (Obrazek)

Dyskwalifikacja

Autor pracy nr 31 (nick: "WolfRider") jest oszustem i złodziejem.
Powód dyskwalifikacji: http://www.aiononline.com.pl/forum/index.php?topic=1280.msg19966#msg19966

Autor wygrał bana.

Cytat: Thyr (Obrazek)

Cytat: Splinq (Obrazek)

Cytat: Flov (Obrazek)

Cytat: Devile (Podanie)

Witam! Mam na imie Mariusz i przezylem do tej pory 29 wiosen, wiem ze jestem dosc "wiekowy" jak na gry komputerowe, ale nic nie poradze ze poprostu je uwielbiam Mrugnięcie nie tyle samo granie sprawia mi frajde, ale mozliwosc kontatku z ludzmi z calego globu. W gry online gram jakies ~7 lat i bylo ich naprawde sporo, od MU online zaczynajac, poprzez Knight Online, Cabal, Sword of the New World, a na chinskim Aion'ie konczac. Gram na chinskim serwerze do dzis dnia (odplatnie) i zamierzam tam zostac az do ukazania sie europejskiego serwera. Wiem ze jestem nowym czlonkiem forum, co daje mi raczej nikle szanse na wygranie, lecz nie znaczy ze mnie to zniecheca. Zdecydowalem sie wziasc udzial w konkursie tylko dlatego ze po zlozeniu zamowienia na Pre-Order w empiku, zostalem "wystrychnięty na dudka"... a dokladnie, pan z obslugi klienta obiecal mi kod do bety zaraz po zlozeniu zamowienia i przeslania mailem jego potwierdzenia, a teraz od 2 dni mnie zwodzi ze przeslanie kodu moze potrwac kilka dni - oczywiste dla mnie jest ze nie zobacze tego kodu (jednak jakby to sie zmienilo zanim zostana podane wyniki, wysle wiadomosc aby mnie wykluczyc z konkursu - nie mam zamiaru nikomu odbierac przyjemnosci gry Mrugnięcie)

Moze nasunac sie pytanie dlaczego chce zagrac w EU wersje skoro gram na CH. Odpowiedz jest prosta, a nawet jest ich kilka:
- zamierzam przeniesc sie na EU jak tylko bedzie to mozliwe,
- chce pograc z graczami z ktorymi moge sie normalnie porozumiec,
- chce zagrac na serwerze gdzie nie bedzie botow, na CN jest ich wiecej niz mozna sobie wyobrazic,
- gram na CN prawie od samego poczatku, mam postac na levelu 35 (niski bo ciezko grac samemu), ale duzo bawie sie w extract i craft (ponad 50% czasu gry)
- i najwazniejsze, z racji ze gram juz ponad miesiac w Aion'a, chcialbym przetestowac i zglosic bugi ktore trafialy sie w chinskiej wersji oraz pomoc nowym graczom, ktorzy pierwszy raz zobacza Aion "od wewnatrz", znam juz troche ta gre i uwazam ze moge bardzo pomoc w testach.

P.S. przepraszam za brak polskich liter, od wiekow ich nie uzywalem ;/ oraz za prostote mojej wiadomosci, ale nie mialem zamiaru owijac w bawelne Mrugnięcie

Cytat: czubeks (Obrazek + Podanie)

Napiszę krótko i szczerzę. Po prostu chcę zagrać w betę a do tego potrzebny jest mi wasz głos. Na Aion czekam już ponad rok, nie miałem możliwości grania w Chińską wersje gry. Dlatego teraz nadarza się ogromna okazja ujrzeć dzieło NcSoftu, z góry dziękuje za wasze głosy.

Cytat: vezums (Opowiadanie)

Za górami, za lasami i siedmioma dolinami w małej mieścinie zwanej Rudy żył sobie chłopiec o imieniu Pawło . Uwielbiał on korzystać z komputera a grając w wszelakie gry online przez Internet poznawał mnóstwo nowych przyjaciół. Jednak po wielu dniach Pawłowi znudziły się wszystkie gry które miał i zaczął się błąkać po mieście oglądając witryny sklepowe przy tym czuł się strasznie samotny. Pewnego ranka gdy przechodził koło sklepu z grami komputerowymi ujrzał na wystawie nową grę, zapatrzył się w okładkę  i intrygujący tytuł ,,Aion Online” który strasznie go zainteresował. Mały Pawło postanowił że musi mieć tą grę ale stwierdził że nie zacznie szybko szukać pieniędzy lecz sumiennie na nią zapracuje aby stała się spełnieniem jego marzeń. Chłopiec przez 2 tygodnie ciężko pracował aby uzbierać potrzebną sumę przy tym codziennie czytał o grze na stronie AionOnline.com.pl , po za tym walczył z samym sobą i chęcią natychmiastowego pożyczenia pieniędzy i kupienia gry. Przez cały ten czas prześladowało go jedno słowo: Aion. Gdy w końcu uzbierał odpowiednią sumę położył się wieczorem z myślą że jutro spełnią się jego marzenia . Pawło przez całą noc śnił o tym na co pozwoli mu gra a także o nieskończonych pokładach radości i szczęścia których dzięki niej dozna w snach powtarzało się również jedno słowo: Aion  które odzwierciedlało spełnienie jego marzeń. O poranku chłopiec poszedł prosto do sklepu, gdy ten został otwarty wszedł do środka i z rozpaczą dostrzegł że gry już niema.. Sprzedawca powiedział że wczoraj ktoś kupił ostatnią i aby poszukał w innych sklepach. Całe przedpołudnie spędził Pawło na bieganiu od sklepu do sklepu  szukając Aiona lecz nic to nie dało w końcu zdesperowany wsiadł do autobusu i pojechał do najbliższego miasta. Gdy dotarł na miejsce udał się do najbliższego sklepu z grami i tam ujrzał to czego pragnęło jego serce. Aion lśnił w promykach zachodzącego słońca a dla Pawła droga z nim w ramionach do kasy była jak podróż do raju. Gdy wyszedł ze sklepu i ruszył w drogę powrotną czuł że jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie i że spełniły się jego marzenia. Dzięki zdobyciu Aiona i możliwości gry w niego Pawło przez wiele dnie czuł się szczęśliwy i usatysfakcjonowany a wszystko przez to że pokochał i zapragną tej gry od pierwszego wejrzenia.

Na konkurs dla serwisu Aiononline.com.pl

Cytat: Villemo (Obrazek + Tekst)

Cezar "Złamane Skrzydło" zginął broniąc się dzielnie przez zergiem asmodiańskim. Czeka teraz na wskrzeszenie, ukryty między skrzydłami. Czy dacie mu szanse zemścić się na wrogu?
Według ostatnich informacji mają się pojawić ok, 5 czerwca na pierwszych serwerach europejskich....
Czy dane mu będzie poczuć smak zemsty.... Co?

Tylko AionOnline.com.pl może to wiedzieć.....

Cytat: feniks (Podanie)

Witam serdecznie drużynę AionOnline.pl
Cieżko znaleść powody, dla których akurat ja mam otrzymać taki zaszczyt jak uczestnictwo w europejskiej Becie tak wspaniałej gry jak Aion Online. Cóż, może zaczne od tego, iż posiadam 19lat, mieszkam w Zielonej Górze, kilkanaście dni temu zakończyłem naukę w liceum pisząc mature. Grami MMORPG interesuje się od dawien dawna, pierwszą była oczywiście Tibia i do teraz mam z nią jakiś związek ponieważ prowadze do niej 2 duże prywatne serwery gry, które generują nie małe zyski, codziennie muszę się zmierzać z dziesiątkami spamów od graczy, którym ciągle coś nie pasuje itp. ale wracając do tematu, od dawna obserwuję rynek gier MMORPG, tak F2P jak i P2P. Grałem w WoW, Warhammera oraz AoC, teraz przymierzam, a dokładniej czekam z utęsknieniem na pojawienie się gry Aion. Dlaczego? Otóż grałem w chińską Bete tej gry od samego początku - dokładnie Rangerem, udało mi się wbić 25lvl i zreygnowałem, głównie z powodu źle dobranej klasy (nie przepadam za takim stylem gry). Po tej Becie muszę przyznać, że jestem oczarowany tą grą, oczarowały mnie skrzydła, zdumiała mnie piękna grafika, a niesamowity Gameplay wciągnął mnie na długe wieczory. Przyznam, że teraz czuję pustkę, gdy nie mogę przenieść się do świata Aiona, jednak przypomina mi o niej wspaniały Pulpit z tej gry  Z Państwa rozdawnictwem kluczy wiązę ogromną nadzieje iż w tej chwili, w tym tygodniu szczęście się do mnie uśmiechnie i otrzymam zaszczyt możliwości wejścia ponownie w ten wspaniały świat gry. Pozdrawiam, [Nick autora].

Cytat: FreaK (Obrazek)

Cytat: Atlantis (Obrazki + Wierszyk)

Jestem studentem i sesję mam,
Nie uczę się gdyz na Aion’a czekam!
Myślę o tym za dnia i w nocy,
A czas ucieka, jak byk strzelił z procy!
Dlatego o kluczyk proszę Was,
Wspomóżcie głosem, a nie pójdę w las!

Cytat: Sliver (Opowiadanie)

Jestem przekonany że każdy człowiek chociaż raz w życiu marzył o lataniu. Ba, na pewno także śnił że latał. Nie różniłem się od innych, do czasu kiedy takie sny nasilały się, bądź wręcz dręczyły mnie. Budząc się w środku nocy z krzykiem, spocony i wytrącony z równowagi. Zawsze zastanawiało mnie też, skąd zdjęcia satelitarne mojego miasta wydają się takie znajome. Albo skąd umiałem tak dobrze się orientować i poruszać w miejscach, do których planowałem się wybrać...
   W poszukiwaniu odpowiedzi, dlaczego pragnienie latania zżera mnie od środka, szukałem mojej odpowiedzi w religiach i wierzeniach. Szukałem odpowiedzi w tekstach biblijnych, mitologiach, perskich księgach, wierzeniach pogańskich. Coraz dalej, coraz głębiej... Nie wierzyłem tylko jednej wersji, wydawało się że każda z historii zawiera ziarnko prawdy... Ile jeszcze będę musiał cierpieć by poznać prawdę?...
   Czasem czułem lęk kiedy kładłem się do łóżka. Przed tym, że znów będę szybować pomiędzy wymiarami mojej wyobraźni, które nie zawsze są takie kolorowe jakby się wydawało; a jednocześnie – że będę miał zwykły sen o „barankach”, ba , że może znów czeka mnie bezsenna noc... Kochałem te sny, tą kontrolę nad wszystkim co robię podczas tych podróży, a jednocześnie nienawidziłem – zło które pokazywał mi mój umysł był zatruwający, wyzwalał ze mnie odrazę, lecz, niewiedzą dlaczego, także podziw...

Ten wieczór wydawał się być takim jak każdy od ostatniego roku, kiedy już jak narkoman, albo dostawałem swoją dawkę – w tym wypadku snu; bądź nie mogłem zasnąć w ogóle... Piwo po pracy z kolegami, skromna kolacja, godzinka na necie, kąpiel... Szum w głowie, który wydawał się być także jakiegoś rodzaju niezrozumianym szeptem, nasilał się cały wieczór. Dwie tabletki na dobranoc powinny pomóc...

Zrozumiałem że nie śnię, dopiero kiedy ona usiadła na łóżku. Była podobna do niektórych kobiet z moich snów. Z jednym wyjątkiem... Ta wydawała się być zbyt rzeczywista...
   - Chwyć mnie za rękę – głos był miękki, czysty, mimo że jej usta ledwo się poruszyły.
   W jednej chwili staliśmy już na dachu mojego wieżowca. Wiatr był lekki, lecz jej włosy falowały niczym bandera na statku, piękne, jasne, wręcz białe. Dopiero teraz zwróciłem uwagę że nie miała na sobie jakiegoś zwykłego stroju, lecz zbroję – srebrzystą, płytową, ozdobioną jakimiś scenami z wojen, które zdawały się być hieroglifami. Pachniała wanilią zmieszaną z cynamonem i karmelem. Jej śniada skóra odbijała światło księżyca. Stała na samej krawędzi, patrząc przed siebie.
   - Wiem jak długo dręczą cię pytania... Myślisz że jesteś gotów znaleźć na nie  odpowiedzi? – jej głos był niczym dźwięki harfy.
   Nie wiem ile czekała na moją odpowiedź, bo dla mnie czas się zatrzymał. Czy to jest sen czy nie?
   - Zabierz mnie ze sobą...
   - Nie mogę, dopóki nie dokonasz wyboru. Twoje sny pokazały ci tylko kawałek, jak wy ludzie byście powiedzieli – cząstkę, tego całegoprawdziwego wszechświata.
   Że co mam wybierać? Jestem już tak szalony? A może po prostu powinienem się obudzić...
   - Chcę odpowiedzi, pokaż mi, chcę poznać prawdę...

Rano, zbierając się do pracy nie byłem już tak przekonany o prawdziwości wczorajszych zdarzeń. Może to jednak był sen? Kolejny wytwór mojej wyobraźni? Przecież tyle się naczytałem różnych dzieł o stworzeniu świata i tym podobnym że może mój umysł sam ułożył sobie koleją wersję? O wojnie która zniszczyła stary porządek, czas i przestrzeń? O dwunastu którzy mieli zmienić jej losy a przyczynili się do kataklizmu? Że energia uwolniona po zniszczeniu wieży wieczności stworzyła inne wymiary, także ten w którym żyje?
   Nic mi tego dnia mi nie szło. Różne przedmioty wypadały mi z rąk, rozmowy zastygały, myśli błądziły. Po pracy od razu wróciłem do domu, na piechotę, zapominając w ogóle o samochodzie, który został pod firmą. Jakiś chłód przenikał moje serce. Chłód niepewności... Co jest prawdą a co wytworem mojej chorej wyobraźni? Czy nie powinienem pójść się leczyć? Czy może być inny świat?
   „Przyjdą do Ciebie ci drudzy, ci źli... bądź gotów... i myśl trzeźwo, z ich ust spływa trucizna...”. Źli.. Nie mogłem sobie przywołać wyglądu tych, którzy w moich snach byli odpowiedzialni za te rzezie, tortury, spustoszenia. Te wszystkie obrazy, które jeszcze do wczoraj pamiętałem, praktycznie ze wszystkimi szczegółami – nagle znikły. Pozostały niejasne kontury, wypłowiałe kolory, zniekształcone dźwięki i bliżej nie określone zapachy...
   Właśnie... Zapachy i dzięki... przecież były jakieś.... nie tylko te z wczorajszej nocy, o kobiecie, która była moją przewodniczką; nie tylko wanilia i harfa. W moich snach były też inne: ostry, wręcz metaliczny zapach krwi; powiew świeżo ciętych ziół, szczęk broni, stęchła woda, szum wodospadu, wybuchy, woń oliwy... Czy one wszystkie były wytworem wyobraźni, czy naprawdę moja dusza potrafiła podróżować...

Nie pamiętam, kiedy zasnąłem ani co mi się śniło tej nocy... wiem jedynie że poranek przywitałem krzykiem, a sam byłem spocony jak nigdy. Dzień za oknem był wietrzny i chłodny. Na szczęście, dziś nie musiałem nigdzie wychodzić. Od rana przeglądałem, czytałem, myślałem – do końca nie wiedząc czego konkretnie szukam w moich zbiorach o religiach i wierzeniach. Napotykałem na jakiś podobne nazwy, imiona, miejsca, teorie. Zżerała mnie ciekawość a jednocześnie przeświadczenie, że może jednak jest inna prawda...

Zapach dobiegł mnie pierwszy –  przemoczonej, znoszonej skóry i błota. A potem kroki. Po chwili stanął nade mną: wysoki, tęgi mężczyzna, o ciemnoniebieskiej karnacji, ciemnych krótkich włosach i złowieszczym spojrzeniu. Był ubrany w skórzaną zbroję ze złotymi zapięciami, i, co mnie najbardziej zdziwiło – był bez butów; co prawda kostki i śródstopie miał obwiązane czymś na kształt skórzanego bandaża. Szpony miał nie tylko na stopach, ale też na dłoniach.
   - Więc ty jesteś ten zły...
   - Zły? – niespodziewanie roześmiał się gromkim głosem – Zły to może być dotyk, a złem to ja na pewno nie jestem. Widzę że jak zwykle dzieci Arieli robią przyszłym swoim zwolennikom wstępne pranie mózgu... Ale dość tych głupot, ubieraj coś ciepłego, bo na zewnątrz nie jest najcieplej, jak dla człowieka...
   Wstałem z kanapy i poszedłem coś na siebie wrzucić, gdy w tym czasie mój nowoprzybyły gość coś do siebie szeptał. Gdy wróciłem z sypialni, w pokoju unosił się jakiś okrąg. Część jego brzegów był jakby z kamienia, środek falował niczym ocen. Nie pytałem się, dokąd chce mnie zabrać, w sumie nie obchodziło mnie to. Bardziej ciekawiło mi co ma mi do powiedzenia. Pranie mózgu? Co miał na myśli? Pewnie jakaś gra słów, przecież mnie ostrzegano...

- Nesajo... Czemu mnie okłamałaś?
   Nie zadałem jej tego pytania od razu, kiedy po mnie przyszła, by zabrać mnie w koleją podróż. Chciałem się dowiedzieć jak najwięcej, póki uważała że jestem bezstronny. W sumie dalej się taki czuję, lecz nie wszystko zdaje się być już  takie czarne na białym...
   - Niby czemu miałabym Cię okłamać? O jaką to nieprawdę mnie oskarżasz? – zapytała, jak zwykle słodko, jak zwykle uprzejmie.
   - Że dzieci Asphela są źli i mają zatrute słowa?
   - Mówiłam, to co ja uważam o nich. A to że kłamią, są demagogami i nadinterpretują historię świata, moim zdaniem jest akurat prawdą. – jej głos zadrżał na chwilę, jakby ktoś jedząc mód, trafił na sól – Prawdą jest też, że oni przyczynili się do upadku wieży...
   - Do upadku?...
Jeszcze nie słyszałem całej historii o upadku wieży. Miałem nadzieję że Nesaja opowie mi coś niecoś, skoro już o tym napomknęła. Dziś nie była w zbroi, lecz w szacie – białej, zlewającej się z jej włosami i pomadką na ustach; w zaś pasie przewiązana błękitnym szalem. Jej suknia była zbyt biała, i zbyt przyciasna na torsie. Łagodna bryza od oceanu zdawała się wkradać w każdy zakątek mojego ciała, napełniając mnie błogością. Słońce już zachodziło, nie paląc już tak jak parę godzin wcześniej.
   Miałem mieszane uczucia. Nie bezpośrednio w stosunku do niej, tylko... do nich. I to że muszę się opowiedzieć po któreś  stronie, że jestem wybrany by przenieść się do Aterii, i dostąpię zaszczytu stania się Daeva... Dziwnie się czuję, myśląc, że stanę się częścią innego świata, innej historii... I wojny... Wojny, która choć lekko uśpiona, czyha... I w tej wojnie, ponoć ostatecznej, będę mógł uczestniczyć, tylko jeszcze moja dusza nie wie, po której stronie stanie...
Podsunęła mi talerz z owocami, muskając przy tym moje ramię, i zaczęła opowiadać:
- Wojna Tysiąclecia miała się ku końcowi, kiedy Israphela i Siel postanowili na własną rękę...

- ZDRAJCY?!?! ZDRAJCY?!?! – krzyczał z niedowierzaniem do siebie Hakatri – JAK ONA ŚMIAŁA!!!! Niech no ja tylko dorwę tą małą zdzirę w otchłani, to... – opanował się i nie skończył; chyba nawet nie chciał przy mnie kończyć tego zdania. Nie dziwiła mnie ta reakcja, pomijając fakt, czy była szczera. Już nic od paru tygodni mnie nie dziwiło, i chyba nie prędko się to zmieni.
   - Chcesz się napić? – zagadnął, zmieniając nagle temat, wyciągając manierkę zza pazuchy. Skinąłem głową. Wiedziałem że nie będzie to woda, ani jakiś sok, i nie pomyliłem się. Smakowało jak korzenna wódka z nutą cytryny.
   - Ta pycha ich kiedyś zgubi... a co gorsza może zgubić i nas... – mówił raczej do siebie. Domyśliłem się że mówi o Elyosach. Widać było mocne różnice między nimi, a Asmodianami. I to nie tylko w wyglądzie, ale i w zachowaniach. Jedni łagodni, drudzy surowi. Ci lekko porywczy, tamci zawsze opanowani. Majestat kontra minimalizm. Niczym jak Książe i Żebrak. Jednak i to nie dawało obrazu jednoznacznego. Żadne z nich nie jest ani białe, ani czarne. Byli „szarzy”, czasem zdawało mi się że są lekko zagubieni w zaistniałej sytuacji... Że potrzebują wsparcia... Nie zbrojnej lecz duchowej, do zrozumienia i zmierzenia się ze swoją sytuacją...
   - Wiesz... zazdroszczę wam czasem, ludziom, rozsianym po całym wszechświecie, nie mających pojęcia o wzajemnym istnieniu, wierzącym w coś, tacy beztroscy... – domyśliłem się że nie chodzi o bezpośrednie znaczenie tego słowa – też chciałbym zaszyć się gdzieś i więcej nie myśleć, wręcz nie pamiętać, i dożyć wnuków...
   Nie do końca zrozumiałem co to ostatnie zdanie miało znaczyć. I chyba w tym momencie nie chciałem wiedzieć. – Czujesz się czasem bezdomny? – zapytałem.
   Spojrzał mi w oczy, nic nie odpowiadając. Potem odwrócił głowę w stronę zorzy. Wydawało się że posmutniał na moment. Kreślił jakieś znaki na śniegu, jeden na drugim.
   - Opowiadałem ci kiedyś o mojej żonie? Chcesz usłyszeć? Cud kobieta, pamiętam jak kiedyś...

Burza. I to nie chodziło mi tylko o pogodę. Czułem jak pioruny nienawiści strzelały pomiędzy spojrzeniami Nesaji i Hakatriego. Stali, dumnie, w odświętnych zbrojach, z rozłożonymi skrzydłami obok własnych portali. Nazywali je riftami, i z tego co mi opowiadali, były wrotami wymiarów. Każdy z tych tutaj prowadził do innej części Ateri – odpowiednio Elysei i Asmodii. Daeva stali naprzeciw siebie, a ja byłem pomiędzy nimi. Targał mną nie tylko wiatr, ale i niepewność. Pierwszy raz od chwili, kiedy śniłem o lataniu i innych światach, naprawdę się bałem. Strach... chyba nie każdy miał okazję przeżyć go naprawdę...
   Nie poganiali mnie. Nie odzywali się. Stali i czekali, aż dokonam wyboru. Każde z nas trojga wiedziało, że nie jest to wybór łatwy. Wiedzieliśmy za to, że jest on ostateczny – „z nami lub przeciwko nam”. Burza przybierała na sile, widziałem że moknę, ale nie czułem ani chłodu ani wilgoci.
 Ile tak jeszcze będę stać?... No rusz się! Przecież tego chciałeś!! Wybierz swoją przyszłość!!! – krzyczałem do siebie w myślach. Byłem rozdarty, wciąż spoglądając w jedną to w drugą stronę. –  Przecież to będzie przygoda twojego życia...

(z notatki w gazecie)
   Wczoraj wieczorem, mężczyzna, lat około 25, skoczył z dachu wieżowca przy ulicy Niepokonanych. (...) Pomimo natychmiast udzielonej pomocy, zmarł. (...) Motywy jakimi się kierował nie są znane, z zeznań sąsiadów i kolegów z pracy wynika, że nie cierpiał na  depresję, ani nie miał myśli samobójczych (...). Sprawą zajmuję się już prokuratura rejonowa... (...). Ratownicy medyczni mówią, że mężczyzna przed śmiercią, mamrotał w kółko słowa: wolność, chwała, wieczność, Aion...

Opowiadanie napisane dla www.AionOnline.com.pl, na potrzeby konkursu. =)

Cytat: Xenonus (Obrazki)

Cytat: Lectral (Obrazek/Animacja)

Cytat: Romeo (Obrazek)

Cytat: kerT (Obrazek)

Cytat: knoxsoft (Obrazek)

Cytat: Dragantis (Obrazek)

Cytat: woodpecker (Obrazek)

Aion arrive..
Aion in my mind..
Are you ready?

[Uczestnik konkursu jest artystą który wykonał zarówno obraz - jak i modyfikację komputerową]

Cytat: Mershero (Obrazki)

Cytat: bulix94 (Obrazki)

Cytat: Ember_ (Filmik)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=d7IfMU44Is0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=d7IfMU44Is0</a>

Cytat: azazel20 (Obrazki)

Dyskwalifikacja

Autor pracy (azazel20) jest oszustem i (głupim) złodziejem. Do tego beztalenciem Mrugnięcie
Powód dyskwalifikacji: http://www.aiononline.com.pl/forum/index.php?topic=1280.msg20137#msg20137

Autor wygrał bana.

Cytat: pawelmania (Prezentacja Flash)

Cytat: Ultima (Obrazki)

Cytat: Chrno (Obrazek)

Cytat: Spitfire (Obrazki)

Cytat: Isfet (Obrazki + Podaniei)

Mam na imię Izabela obecnie jestem studentka informatyki na jednej z prywatnych uczelni w krakowie, moją pasja są gry komputerowe jak i grafika 3d, w niedługiej przyszłości chciałabym sama pracować nad "jakaś" grą, jednak zanim to się stanie i bezgranicznie oddam sie pracy nad nową grą w którą zapewne większosc z was kiedys zagra Język , chce sie zrelaksowac i pograc w Aiona, beta testy są dla mnie czymś genialnym, nie tylko dają możliwość wypróbowania wybranej przez siebie klasy, daja rownierz mozliwosc wykrycia (ewentualnych) błedów gry, bycie beta testerem dla takiej grupy jaka jest NCSofty byłoby dla mnie zaszczytem, jest to nie tylko przyjomosc grania w Aiona wczesniej niż inni lecz również przyjemność współpracy z NCSoft'em Uśmiech

Cytat: mackki (Wierszyk)

Jestem chłopcem pędzacym ku zapadającej ciemności z radosnym usmiechem na jasnej buzi,
Jego przelotnym marzeniem,
Snem o lataniu – choć na chwile jedna, na jeden oddech, na jedno uderzenie serca - środkiem do celu;

Jestem pragnieniem które pali lecz nie spala,
Nadzieją na ciepły mrok, który przygarnie i otuli mnie,
Ochroni, pozwoli zapomnieć o trudach dnia;

Jestem mała łowcą szukajacą własnej drogi,
Niezadanym pytaniem i nagrodą za ból,
Jestem twoja tarcza, wiara i orężem,
Jedyną wyrocznią i obliczem sprawiedliwości;

Jestem tym co Cię popycha aby pojść dalej,
Zobaczyć wiecej i poczuć jak smakuje oddech otchłani własnego ja,

Kim byś nie był przyjacielu wiedz, że:
Jam jest AION - więc krocz ze mna na tej nieudeptanej ścieżce losu, a przekonasz się kim tak naprawdę jesteś

„Na konkurs dla serwisu AionOnline.com.pl”

Cytat: Vergill (Obrazki)

Cytat: Axeth (Obrazek)

Cytat: ElyosLover (Opowiadanie)

Za górami ,za lasami ,za pięcioma dolinami żyła sobie mała księżniczka o imieniu Madzia. Madzia była mądra ,lecz nie zachowywała się jak prawdziwa księżniczka ,tylko jak pozostała część jej rodziny  ,która w gry MMO grała. Bardzo wielką sympatią L2 darzyła. Miała orka destroyer-a ,którym każdego  na PvP młóciła. Wraz z tatą supporterem wypasionym bladedancer-em na różne walki chodziła. Była sławna na serwerze tytuł hero nawet miała(!), lecz to nie wszystko moi mili wraz z swym klanem zamek w Aden miała ,na wyvern-ie też latała.  Lecz pewnego dnia pięknego do taty głośno wykrzyczała : „Tato ,tato ja już nie chcę grać w L2! Ja chce czegoś innego! Proszę tatku wyślij sługi niech coś nowego nam przyniosą.” Tatuś wysłał dwóch posłańców. Mijały dnie i noce ,a księżniczka z nudy spała całymi dniami. Już wytrzymać nie mogła ,gdy w oddali przez okno dwóch posłańców wypatrzyła. Zbiegła na dół i do kufra się schowała. Nadszedł tato z posłańcami
-„Miły Panie, dobre wieści super grę znaleźliśmy! Jej tytuł brzmi Aion. Niestety jest problem. Gra nie miała swej premiery , beta testy tego lata.” – oznajmił jeden z posłańców
-„Co więc zrobimy moja córka jest niepocieszona?”- zapytał król
-„Jest szansa ,aby otrzymać specjalny klucz do gry na letnie beta-testy.”-odpowiedzieli razem dwaj posłańcy
-„No to co wy tu robicie ,bieżcie złota ile trzeba i wykupcie chociaż jeden.”-powiedział król
-„Nie jest to taka prosta sprawa. Klucz trzeba wygrać w konkursie. Nie da się go kupić za żadne pieniądze.”-oznajmił drugi posłaniec
-„Co robimy drodzy Panowie? Musimy zdobyć jakoś ten klucz.”-powiedział król
-„Administrator jednego z  portali o tej grze zorganizował konkurs. Trzeba napisać lub przedstawić graficznie jak bardzo chce się dostać klucz.”
-„Lecz na razie mamy dla małej panienki piękny plakat”- dopowiedział drugi

Gdy to usłyszała szybko z kufra wyskoczyła i podbiegła do posłańców. Jeden z nich wyciągnął plakat. Gdy księżniczka go ujrzała niespodziewanie zemdlała. Posłańcy już wiedzieli ,że ta mała w tej grze się zakochała. Na plakacie był młodzieniec bardzo piękny i uroczy. W obu rękach trzymał sztylety i w piękną zbroje był ubrany, lecz nie to było najpiękniejsze. Miał on skrzydła jak u anioła ,wielkie , białe i lśniące. Gdy księżniczka się ocknęła zabrała plakat i pobiegła powiesić go nad swoim łóżkiem. Tata myślał co zrobić na ten konkurs, lecz nic mu do głowy nie przychodziło. Pisał nawet mail-e do admina ,aby klucz jeden oddał , nawet pół królestwa obiecywał, ale admin był stanowczy kazał prace na konkurs zrobić. Tata chodził załamany w końcu poszedł do córeczki i powiedział:
„Madziu moja kochana ,klucza nie udało się załatwić. Trzeba prace na konkurs napisać ,lecz ja już za stary jestem na pisanie opowiadań. Bardzo mi przykro ,ale musimy sobie odpuścić i poczekać na jesienną premierę.”- powiedział król
Księżniczka się rozpłakała i uciekła  do łazienki . Siedziała tam cała noc płacząc ,nikt nie mógł jej pocieszyć. Następnego dnia księżniczka wpadała na pewien pomysł. Miała przyjaciela poetę. Szybko do niego pobiegła. Poprosiła go aby napisał dla niej opowiadanie na konkurs o jej przygodzie i o tym jak bardzo chciałaby zagrać w Aion-a. Chłopczyk się zgodził i następnego dnia opowiadanie było gotowe.  Madzia dała tacie pracę ,a tata wysłał ją na konkurs. Czy wygrała? Tego nie wiem. Może jutro się dowiemy  czy zagra po raz pierwszy  w Aion-a. Jeżeli chcecie jej pomóc zagłosujcie na tą pracę na pewno będzie wdzięczna
Praca na konkurs "www.aiononline.com.pl"

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2009, 03:08:50 wysłane przez me_love_u » Zapisane

Musashi
Ekspert

Rasa: Elyos
Legion: AmberEye
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Spatalos

Szara eminencja

IGNORUJ
Odpowiedz 2 : Czerwiec 04, 2009, 07:09:16

hmm zdaje sie ze po 28 prace sie nei laduja w ogole, troche to nie fair Język

Once I thought I was wrong but I was mistaken.
rudix
Nowy Użytkownik
*

IGNORUJ
Odpowiedz 3 : Czerwiec 04, 2009, 08:26:49

Dlaczego nie ma tu mojej pracy ? przecież zdążyłem na czas :>

Rudnix / wyzwiska / Ban
Isfet
Nowy Użytkownik
*

Rasa: Czas pokaże
Wersja: Czas pokaże

IGNORUJ
Odpowiedz 4 : Czerwiec 04, 2009, 08:40:43

proponuje Adminowi podzielenie swojego posta, bo faktycznie po 28 autorze juz sie prace nie laduja Smutny

khobar
Nowy Użytkownik
*

Rasa: Asmodians
Nick: Khobar
Legion: IX Kohorta

IGNORUJ
Odpowiedz 5 : Czerwiec 04, 2009, 08:44:33

Również chciałem się zapytać, czy moja praca nie zakwalifikowała się do pojawienia?
WolfRider
Nowy Użytkownik
*

IGNORUJ
Odpowiedz 6 : Czerwiec 04, 2009, 08:47:38

Pod opera i IE działa a na FF nie :/

WolfRider / rymarek@gmail.com / 95.155.65.83 / oszust i złodziej / Ban.
Isfet
Nowy Użytkownik
*

Rasa: Czas pokaże
Wersja: Czas pokaże

IGNORUJ
Odpowiedz 7 : Czerwiec 04, 2009, 09:06:32

troszu nie fair to jest Smutny ale coż sciagne opere zeby sprawdzic wszystkie prace i czy moja sie zakwalifikowala Język (jednak wciaz sie ludze nadzieja ze Admin zrobi z tym pożądek Język )

woodpecker
Nowy Użytkownik
*

IGNORUJ
Odpowiedz 8 : Czerwiec 04, 2009, 09:12:31

Tak samo.. Pod IE śmiga idealnie..
A co do przyszłych zwycięzców: zasysajcie już klienta, gdyż tutaj net odgrywa kluczową rolę.
Ja mam 1 MB, ściągam clienta 10 godzine, a dopiero 28 % : ((( sad.
rudix
Nowy Użytkownik
*

IGNORUJ
Odpowiedz 9 : Czerwiec 04, 2009, 09:30:51

ja widze do 62 wiec raczej mi pyka w google ale mojej pracy nie ma co jest !

Rudnix / wyzwiska / Ban
Lucand
Nowy Użytkownik
*

Rasa: Asmodians
Nick: Lucand

IGNORUJ
Odpowiedz 10 : Czerwiec 04, 2009, 09:35:44

Omg co to ma być wysłałem swoją pracę wczoraj o 18 i jej tu nie ma Smutny. Jeżeli moja praca została odrzucona, bo w jakiś sposób nie spełnia wymagań konkursu to chociaż chciałbym to wiedzieć w postaci Pma...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 09:43:50 wysłane przez Lucand » Zapisane
kai
Użytkownik
**

IGNORUJ
Odpowiedz 11 : Czerwiec 04, 2009, 10:42:30

Boże Chryste jaki stres ja sie chyba załamie jak tego nie wygram buuuuuu  :/ 2 lata czekałem

PS

35 glosów ?? po 20 na jedną osobe ludzie czy wy tylko na siebie głosujecie? Coś nietak :/
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 10:46:28 wysłane przez kai » Zapisane

kai / oszust / Ban.
wuhu
Użytkownik
**

IGNORUJ
Odpowiedz 12 : Czerwiec 04, 2009, 11:43:37

6 - 7 - 10 - 13 - 17 - 26 - 30 - 39 - 42 - 46 - 49 - 55 - 57 - 59   

Szczegolnie te trzy:
6 - za milusiego tatusia.
26 - za odwage.
49 - za zdolnosci plastyczne.

Jest sporo prac ktore pozostawiaja wiele do zyczenia. Szkoda ze tak malo filmow i listow motywacyjnych. Niektore sa kiepskiej jakosci - czesci bym nie dopuszczal do glosowania.
mohrad
Użytkownik
**

Rasa: Elyos

† Do You see me? Sure, you don't †

IGNORUJ
Odpowiedz 13 : Czerwiec 04, 2009, 11:48:14

A więc tak, moim zdaniem:

+ Autor nr.6 - ze względu na komiks ( reszta lipa, no może ta pani Język )
+ Autor nr.7 - kościotrup rulez Uśmiech
+ Autor nr.9 - wszystkie prace przypadły mi do gustu Uśmiech
+ Autor nr.18 - no film o skarpetach wymiata! jeśli to naprawdę praca autora to imo powinien wygrać ( jak Ty żeś ten dźwięk/głosy zrobił??) super film! Chichot
+ Autor nr.27 - kościotrup oraz grafika, kotek jakoś kiepy w/g mnie Język
+ Autor nr.29 - ładny screen
+ Autor nr.32 - rysunek jest bdb, nie lubię wowa, wiec pierwsza praca jest ble Język
+ Autor nr.33 - mocna rzecz Chichot
+ Autor nr.36 - też fajnie dopasowane Uśmiech
+ Autor nr.44 - brawa za animacje o homiczku, jest super  Duży uśmiech
+ Autor nr.50 - uratował Cię pieseczek ;P
+ Autor nr.57 - wyłączając Mansona ( czy kto to tam jest ) fajnie zrobione prace

No i to całość moich głosów, aby zachowac się jak jednostka cywilizowana nie oddałem głosu na siebie.

me_love_u
Administrator
Ekspert
*

Odpowiedz 14 : Czerwiec 04, 2009, 11:59:25

Użytkownicy zasmuceni faktem braku akceptacji ich pracy - mogą je załączać w odpowiedziach do tego topica. Administracja będzie weryfikować czy zostały zgłoszone do udziału w konkursie, w tej samej formie, rozmiarach itp.

Pozostali użytkownicy forum mogą swobodnie wyrażać opinię na temat takich prac.

Jeśli autor odrzuconej pracy, jest absolutnie pewny jej jakości i zgodności z wytycznymi konkursu, a została ona odrzucona - komentarze użytkowników będą dla administracji rozkazem Mrugnięcie

Zanim autora pracy zechce ją opublikowac - jego obowiązkiem jest zapoznać się ponownie z wytycznymi konkursu. Zosały przeniesione do topica w dziale news.

Kolejne skargi na problemy techniczne, w wyświetlaniu tematu, będą usuwane. Niepełna zawartośc tematu w przeglądarce Fire Fox - została opisana w pierwszym poście. Jest to wyłącznie wina przeglądarki, a nie forum. Polecamy skorzystać z Internet Exploerar, lub innych które działają stabilniej od Fire Fox - przy wyświetlaniu obszernych zawartości.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 12:03:33 wysłane przez me_love_u » Zapisane

Strony: [1] 2 3 ... 8
Drukuj

Skocz do: